Об'єднання українських товариств Латвiї   Rotating Header Image

Свiй бiзнес в Латвiї

Яким чином іноземні громадяни або іноземні фірми можуть організувати свій бізнес в Латвії, з чого почати бізнес  імміграцію?
Латвійським законом доволено наступні форми підприємницької діяльності для іноземних громадян:

  • Представництво іноземного комерсанта (організації);
  • Філія іноземного комерсанта (організації);
  • Індивідуальний комерсант;
  • Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ);
  • Акціонерне товариство (АТ).

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) і Акціонерне товариство (АТ) – у порівнянні перерахованими формами є повністю самостійними компаніями та платниками ПДВ в ЛР. Іноземець може бути як єдиним засновником ТОВ або АТ, так і одним з них. Він організовує нову компанію, або купує частки капіталу або акції вже існуючої компанії. Власником підприємства може бути офшорна компанія.
Філія іноземного комерсанта, самостійна структура, яка територіально відокремлена від головного офісу, і від його імені постійно веде комерційну діяльність в ЛР. Відповідальність за роботу філії повністю лежить на головному підприємстві.
Представництво іноземного комерсанта (організації) – не має статусу юридичної особи і не має права займатися комерційною діяльністю. Зазвичай метою відкриття представництва є реклама іноземного комерсанта, маркетинг і представництво іноземного комерсанта або організації на території ЛР.
Дозвiл на проживання та роботу.
Дозвіл на проживання необхідно, якщо іноземець має намір перебувати в Латвії довше 90 днів протягом 6-місячного періоду, який відлічується з першого дня в’їзду в країну.
Управління у справах громадянства і міграції (УГДМ) видає дозвіл на роботу для іноземних працівників, у звичайному порядку – з затвердженим у філії Державного агентства зайнятості викликом на роботу або в полегшеному порядку – без затвердження в агентств зайнятості, виклику на роботу.
Працевлаштуватися іноземний працівник може  тільки через трудовий договір. Роботодавець має право наймати іноземних громадян, які мають дозвіл на тимчасове або постійне проживання та дозвіл на роботу, видані відповідним органом влади ЛР. Для громадян ЄС отримання дозволу на роботу в ЛР не потрібно.


За матеріалами сайту leglat.lv.

Ви можете залишити свій коментар: