Об'єднання українських товариств Латвiї   Rotating Header Image

Вашi питання

П: Якщо анкету можна заповнювати російською мовою, то адреса і дані запрошуючої особи писати також російською мовою?

В: Дані написані у візовій анкеті про  запрошуючу фізичну чи юридичну особу обов’язково мають збігатися з даними, які вказали в запрошенні або виклику. Ім’я / прізвище, назва Фірми, адреси не потрібно перекладати на російську мову, щоб уникнути додаткових питань і проблем в консульстві. Номер контактного телефону вказується в міжнародному форматі, 371 ХХХХХХХХ.

П: Я резервуюю номер в готелі в Ризі, але в посольстві цього не достатньо, потрібно запрошення.

В: В більшості готелів, якщо резервується номер, можна оформити додатково запрошення. Ціна цієї послуги 20-40 Євро.

Щоб уникнути обману, деякі готелі перед тим, як надіслати запрошення блокують на вашій кредитній карті вартість номера за першу ніч. Якщо ви зупиняєтеся на більш довгий термін і просите запрошення, будьте готові внести оплату для гарантії серйозних намірів.

П: Який період діє запрошення?

В: Термін дії будь-якого запрошення (виклику) 6 місяців з дати його запевнення в УДГМ. Ви можете подати документи на візу в останні дні терміну дії запрошення, візу вам можуть оформити на максимально зазначений термін в запрошенні.

П: Який термін оформлення (посвідчення) запрошення?

В: Рішення про затвердження запрошення приймається протягом 2-4 робочих днів, після подачі всіх необхідних документів. Якщо для прийняття рішення необхідна додаткова перевірка, та / або запрошують особа відповідної країни, рішення приймається протягом 2 тижнів. У разі відмови державне мито не повертається!

П:  У разі відмови у візі, при повторному запиті, можна не оформляти запрошення?

В: При повторній подачі документів на візу, необхідно нове запрошення.

П: Що має бути обумовлено в запрошенні від юридичної особи?

В: Не існує встановленої форми тексту запрошення. Воно має бути адресовано УДГМ. Із запрошення повинно бути ясно, чому особа запрошується, ким, на який строк і де воно буде проживати, хто буде оплачувати витрати.

П: На який термін краще оформити запрошення?

В: Термін перебування – рекомендується оформляти запрошення на термін більше реального перебування, так як можливість продовження візи надається тільки в надзвичайних ситуаціях.

П: Орендувати квартиру у приватника і отримати запрошення від нього, дешевше ніж звертатися за послугами в готель або турфірму?

В: Знайти житло в приватному пансiонатi  на тиждень, теоретичнo не складе великих проблем. А ось отримати запрошення від господарів квартири або будинку, практично не реально. По-перше, вони не мають уявлення про вас і проблеми з імміграційною службою їм не потрібні, якщо з вами щось трапитися. Ну а по друге, бiльшicть боїться проблем з податковими службами,  адже  пропонуючи послуги оренди житла, теоретичнолюдина повинна бути, хоча б зареєстрованою самозайнятою особою і платити податок.

П: Якою повинна бути зароплата в іноземного працівника?

В: Мінімальна зарплата, з квітня 2009р., в іноземного працівника за трудовим договором становить 480,-Ls в місяць, члена правління фірми 960,-Ls на місяць, до сплати податків.

П: Де можна отримати інформацію, про мінімальну заробітну плату для працюючих у Латвії іноземних громадян з третіх країн?

В: Це положення регламентують Правила Кабінету міністрів Nr.515 від 12.07.2005 “Правила про розмір необхідних іноземцю фінансових коштів і порядку констатації фінансових коштів”. За умови, що іноземний громадян з третіх країн, отримує дозвіл на проживання відповідно до трудової діяльності.

В: В яких випадках легалізація документів не вимагається?

В: Легалізація документа не потрібна:

  • Коли установа, до якої ви представляєте документ, не вимагає його легалізації;
  • Коли між вашою державою* і Латвією, укладено двосторонній договір, що скасовує вимогу легалізації;

* Білорусь, Киргизстан, Литва, Молдова, Польща, Росія, Україна, Узбекистан, Естонія.

  • Коли легалізація документа неможлива через його виду / типу / характеру.

У всіх інших випадках легалізація документа обов’язкове.

За матеріалами leglat.lv.

Ви можете залишити свій коментар: